© 2006 Holland Pers    
Heeft u een nieuws foto? Klik hier            
 
Explosie in flat: 2 Doden
foto Marco Carels
Diemen - 04-09-2014
Volgens burgemeester Koopmanschap van de gemeente Diemen zijn er twee mensen omgekomen bij de explosie in een flat in Diemen.
Vijftien mensen zijn gewond geraakt. Het gebouw is door de explosie ontzet, en er is instortingsgevaar. Er worden nog twee mensen vermist. Nog niet alle woningen zijn doorzocht.

Ravage
De ontploffing heeft tot een grote ravage geleid. Zowel aan de voorkant als de achterkant van het gebouw is de gevel aan de onderkant weggeslagen. De vloeren en plafonds van de direct bovenliggende woningen zijn ingestort. Ook balkons van de onderste verdiepingen zijn ingestort. Brokstukken van woningen zijn beland in een sloot naast het gebouw. Een fietspad naast de flat raakte bezaaid met rotzooi.

Evacuatie
Ongeveer 80 bewoners van de flat zijn geŽvacueerd wegens instortingsgevaar. Zij zijn opgevangen in het verzorgingstehuis Berkenstede in de buurt. De bewoners van het bovenste gedeelte van de flat kunnen in verband met instortingsgevaar vanavond niet terug naar huis. De bewoners van de lager gelegen woningen kunnen misschien wel terug, maar dan moet er wel elektriciteit zijn.

Oorzaak
De oorzaak van de explosie houdt waarschijnlijk verband met werkzaamheden aan de gasleiding in de flat. De brandweer liet de gasleiding enige tijd gecontroleerd branden totdat energiebedrijf Liander de gastoevoer had uitgeschakeld. Dat gebeurde aan het begin van de avond.

Reportagelink: http://www.112actueel.nl/cgi-bin/index.html?menu=zoeken&id=111000463295&web=link111000463295

Tekst van: © Marco Carels - Kudelstaart
112Actueel.nl

<<< Vorige bericht Voorpagina Volgende bericht >>>

Foto's Klik op een foto voor een vergroting

Reageer op dit bericht
Naam:
E-mail adres:
 
(geldig e-mailadres)
E-mail adres zichtbaar
Reactie:
    
Verdien geld met u tip
112actueel Tiplijn
06-13047444
Klik hier voor meer uitleg